Nimicurile care ne distrug viitorul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

Problemele importante nu mai interesează pe nimeni! De mai mulţi ani, în atitudinea, mentalitatea, abordarea, în discuţiile, în atenţia multor români nu se mai află chestiunile, subiectele, problemele importante care le afectează efectiv viaţa!!! Mai mult, această superficialitate şi ignoranţă voluntară se ia ca o boală contagioasă. Se extinde ca o pecingine, pe fondul unei lipse de educaţie, de cultură, îngrijorătoare, promovate de o ignoranţă crasă. În plus, abili manipulatori se folosesc de atenţia sporită a unora pentru nimicuri, pentru a masca acţiuni ale puterii politice, legislative, executive, administrative şi situaţii grave din toate sectoarele de activitate ale societăţii noastre.

Îndreptarea atenţiei către nimicuri, bârfe, şuşanele, promovarea voită a subculturii, a limbajului şi atitudinilor imorale, suburbane este extinsă la nivel naţional. Iar mass media are un efect nociv prin difuzarea acestora, doar de dragul audienţelor cât mai mari. Pe de altă parte, sunt şi oameni educaţi, cu o mentalitate sănătoasă, mulţi profesionişti recunoscuţi în domeniile lor de activitate, care cad în capcana unor lucruri fără importanţă, uitând problemele grave din societate.

Cel mai recent exemplu este excesul de  indignare faţă de exprimările greşite ale politicienilor. Astfel, se acordă mai multă atenţie pronunţiei repetate a cuvântului „imunoglobină”, de către prim ministrul Vasilica Viorica Dăncilă, când de fapt problema cea mai gravă, care afectează şi pune în pericol vieţi omeneşti este lipsa imunoglobulinei! Situaţia mortală din sănătate.

Ţara arde şi baba se piaptănă! Se face mare caz de pieptănătura şefului Executivului, uitându-se, că aceasta a solicitat ridicarea MCV-ului în timp ce Comisia Europeană este tot mai îngrijorată de atacurile asupra Justiţiei, precum şi de mersul lucrurilor în România! Iar raportul Comisiei Europene pentru ţara noastră, dat publicităţii ieri, ne arată că avem parte de o guvernare dezastruoasă.

Ne minunăm de tăierile de „pamblici” ale demnitarilor, în vreme ce educaţia naţională este în cea mai gravă situaţie posibilă. În timp ce analfabetismul instituţional creşte ca Făt Frumos peste noapte. Sunt mediatizate la greu orice mişcări, idioţenii, banalităţi, prostii făcute şi spuse de politicienii vremelnici la putere, în loc să-i sancţionăm la vot pentru incompetenţă, abuzuri şi corupţie!

Din ce în ce mai mult, din păcate, viaţa românilor este influenţată de nişte nimicuri cărora mulţi dintre noi le acordă o mare atenţie, le ocupă mai mult timp şi chiar cheltuiesc pe ele mai multă energie, timp şi bani decât merită. În timp ce lucrurile cu adevărat importante, esenţiale sunt marginalizate cu bună ştiinţă.

Această mentalitate extrem de nocivă şi periculoasă tinde să devină un fenomen la scară naţională. Şi este propagată tot mai mult în rândul tinerilor, care, fără să îşi dea seama, devin tot mai vulnerabili, tot mai uşor de manipulat şi tot mai îndobitociţi. Produce efecte şi consecinţe negative nu doar în prezent, ci şi în viitor. Unii tineri sunt folosiţi de şmecherii versaţi ai politicii româneşti, sunt ademeniţi în diverse funcţii, demnităţi, avem exemplu în Parlament, în diverse ministere sau instituţii importante, tocmai pentru a putea fi păpuşaţi după bunul plac.

Astfel, ajungem să ne minunăm că aceştia nu-şi pun întrebări când votează o lege proastă, dacă fac bine sau rău, nu gândesc şi nu pot face judecăţi de valoare când iau o hotărâre într-o instituţie vitală pentru societate, pentru cetăţeni, pentru ţară! Ne crucim de o fătucă unsă şef de filială la tineretul celui mai mare partid românesc, când ne anunţă ritos că „inflaţia nu va ajunge în ţara noastră!”, uitând că peste puţin timp „performanţele” acesteia o pot urca într-o funcţie importantă, unde va da măsura prostiei şi incompetenţei în detrimentul cetăţenilor!

Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Ne va fi foarte greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite