New York : Limita de vârstă a persoanelor care pot fi vaccinate împotriva noului coronavirus va fi redusă de la 60 la 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernatorul Andrew Cuomo este implicat într-un scandal unde mai multe femei îl acuză de hărţuire sexuală.
Guvernatorul Andrew Cuomo este implicat într-un scandal unde mai multe femei îl acuză de hărţuire sexuală.

Guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că începând de marţi, limita de vârstă a persoanelor din statul New York care pot fi vaccinate împotriva noului coronavirus va fi redusă de la 60 la 50 de ani, în contextul amplificării producţiei şi distribuţiei de vaccinuri anti-COVID-19, conform DPA.

"Mâine dimineaţă, îndemn persoanele de peste 50 de ani să se programeze şi să îşi primească vaccinurile", a declarat Andrew Cuomo în timp ce se afla la Grace Baptist Church din Mt. Vernon. "Suntem într-un nou anotimp. Ne aflăm în anotimpul primăverii, iar primăvara ne spune că a sosit vremea pentru reînnoire, renaştere, şi se poate deja simţiţi acest lucru în aer", a adăugat el.

Evenimentul de luni se înscrie într-o serie de apariţii publice ale guvernatorului din New York în ultimele săptămâni, limitate doar la reprezentanţii presei. Aceste seamănă cu vizitele dintr-o campanie electorală, întrucât guvernatorul Cuomo se înconjoară de susţinători în contextul în care tot mai multe voci îi cer să demisioneze.

Andrew Cuomo a primit vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, în cadrul unui eveniment public organizat săptămâna trecută la biserica baptistă Mount Neboh din cartierul Harlem, inclusă într-o serie de 140 de noi "centre temporare de vaccinare", amenajate pentru comunitatea de culoare şi cea hispanică, potrivit Agerpres.

Weekendul trecut, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că farmaciştii vor putea de acum să vaccineze persoane din New York cu afecţiuni medicale preexistente. Înainte de adoptarea acestei măsuri, farmaciştii newyorkezi puteau să vaccineze doar profesori şi pensionari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite