Negocieri eşuate la Guvern. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sindicatelor nu au reuşit, vineri, să ajungă la un acord cu Guvernul, în privinţa anulării măsurii de transfer al contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, premierul anunţând că va comunica ulterior ce decizie va lua. Mihai Tudose are programată şi o întâlnire cu organizaţiile patronale din România.

O delegaţie formată din reprezentanţii principalelor confederaţii sindicale au intrat, vineri dimineaţă, la discuţii cu premierul Mihai Tudose, la sediul Guvernului.
Tema discuţiilor a fost reprezentată, în principal, de revendicarea privind anularea măsurii de transfer al contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Din delegaţia sindicală prezentă la Guvern au făcut parte Bogdan Hossu — preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) Cartel Alfa, Simion Hăncescu — preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Leonard Bărăscu — preşedintele Federaţiei SANITAS şi Anton Hadăr — preşedintele sindicatului Alma Mater.

După eşuarea negocierilor, sindicaliştii au anunţat că nu exclud declanşarea unei greve generale.

Ministerul Finanţelor, pichetat de sindicaliştii Sanitas

În timp ce la Guvern se negocia, în faţa Ministerului Finanţelor sute de sindicalişti din Sănătate protestau, nemulţumiţi de propunerea Guvernului de a transfera plata taxelor sociale de la angajator la angajat. Sindicaliştii cer modificarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi acordarea creşterilor salariale şi a sporurilor pentru categoriile profesionale din sănătate şi asistenţă socială.

Sindicaliştii aveau pancarte cu mesaje precum "Ne-aţi minţit să vă dăm votul. Ne prostiţi şi ne luaţi totul” şi "Transferul de contribuţii, lipsa voastră de soluţii”.

Federaţia Sanitas au solicitat modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, acordarea de creşteri salariale şi sporuri pentru angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la trecerea plăţii taxelor sociale de la angajator la angajat, precum şi acordarea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018.

Sindicaliştii de la Sanitas au anunţat, de asemenea, un miting în 19 octombrie, în Piaţa Victoriei din Capitală.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite