Necredinţa Preanecuratului Daniel

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel, un adept al răfuielilor cu jurnaliştii. FOTO: Adevărul
Patriarhul Daniel, un adept al răfuielilor cu jurnaliştii. FOTO: Adevărul

„Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni“. (Matei, 4:19). Cuvintele Mântuitorului pentru apostolii Săi, Petru şi Andrei, n-au nicio legătură cu ceea ce am să vă mărturisesc mai jos. Dar ar fi trebuit să aibă, fiind o poveste adevărată despre o muritoare şi un Patriarh.

Tovarăşul Dan Ilie Ciobotea, deghizat în Patriarh al neamului românesc, s-a întors, de curând şi pentru puţină vreme, de prin sfere înalte şi prea întunecate, cu faţa la pământeni. Nu, nu-i o minune şi nici măcar o surpriză. Cel puţin nu pentru muritorii ca mine, de exemplu, care cunosc, de ani, apucăturile comunistoide şi securistice ale celui mai baron dintre popii ţărişoarei.

Între o negociere pe voturile credincioşilor şi o alta pentru muls bani publici, tovarăşul Dan Ilie Ciobotea s-a gândit să-nceapă „creştineşte“ mahalaua. Şi nu oriunde, şi nu oricum. Şi-a scos la înaintare artileria virtuală de spălat creierele prostimii, botezată pe nedrept basilica.ro, şi a dat ordin să se scrie! Aşa că preacredincioasele-i slugi din biroul de presă al Patriarhiei s-au pus pe scris! Şi-au început băieţii, în sutane sau nu, să delireze precum că eu aş fi un jurnalist care scrie cu „patima specifică presei din primul deceniu al regimului comunist în România, atunci când Biserica şi slujitorii ei erau blamaţi la comandă“.

Şi băieţii nu s-au oprit. Orbiţi de talent scriitoricesc şi însufleţiţi de rugăciunile la cutia milei, adoratorii tovarăşului Ciobotea, dând de înţeles că m-ar şti de multă vreme, s-au aruncat să spună că aş fi autoarea unui „atac grobian, care nu mai miră pe nimeni“, pentru că, acum câţiva ani, aş fi încercat să conving „mulţi colegi de breaslă de a prelua teme de atac la adresa BOR şi a slujitorilor ei de pe un blog“, în care m-aş fi implicat personal.

Lăsând la o parte fantasmagoriile unor popi, care n-or să fie niciodată preoţi, dar şi frustrările Preaîntunecatului Daniel, care a găsit „calea cea bună“ de a se ridica în rang şi grad în vremurile ciumei roşii, atunci când adevăraţii duhovnici erau huliţi şi chiar ucişi, am să le dau o veste tovarăşilor din BOR: cel puţin oficial, comunismul a picat în România, de vreo două decenii. 

Şi cum n-am cunoscut regimul criminal decât în primii nouă ani de viaţă, şi cum mama mea a plâns de fericire, în ’89, sperând că mă va creşte în libertatea de care n-avusese parte, şi cum şapte străbuni de-ai mei, toţi preoţi, au dus credinţa mai departe în satele Moldovei, îi asigur pe mercenarii tovarăşului Dan Ilie Ciobotea, dar şi pe tovarăşul însuşi, că doar un fanatic spălat pe creier nu face diferenţa între un Patriarh şi un parvenit, care nu e doar cel mai nepopular, dar şi cel mai hulit oficial al Bisericii Ortodoxe Române de până acum. Hulit nu doar de muritorii de rând, ci şi de propriii subalterni.

În rest, pentru că, într-un fel, mă amuză frământările unor farsori în sutane, cu tălăngi din aur atârnate la gât, şi pentru că eu n-am să confound niciodată dragostea pentru Dumnezeu cu toţi mafioţii preocupaţi mai mult de note informative decât de Biblie, le transmit „fanilor“ mei de la Patriarhie câteva cuvinte, pe care sunt convinsă că nu le-au mai auzit până acum: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc“. (Matei, 5:44)

P.S. 1: Patriarhul Daniel nu e singurul pasionat să arunce cu pietre în jurnalişti. Unul dintre cei mai vechi şi mai credincioşi aghiotanţi ai lui, Ioachim Băcăuanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a publicat pe site-ul instituţiei mafia cu lumânări din sânul Arhiepiscopiei păstorite de tovarăşul Ioachim.

P.S. 2: ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, turnător cu acte-n regulă la fosta Securitate, a început şi el, zilele trecute, un atac tot la adresa ziariştilor. „Sidorovici“, aşa cum îşi semna Pimen pe vremuri turnătoriile, a tunat şi-a fulgerat că „ăştia din presă, care sunt aşa cum sunt“ poartă vina că procurorii DNA şi-au permis, în sfârşit!, să ancheteze felul în care mănăstirile din ograda lui au beneficiat de subvenţii de la APIA.

P.S. 3: Ai dracu’ ziariştii ăştia!
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite