Motivul pentru care tinerii generaţiei Y nu stau peste program la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii din companiile cu activitate locală se plâng din ce în ce mai des că întâmpină dificultăţi în colaborarea cu angajaţii tineri, parte din generaţia Y.

Şi spun că îşi doresc să rezolve aceste probleme, mai ales în contextul în care tinerii vor reprezenta în scurt timp marea majoritate a echipelor din companii. Trainerul Radu Margarit a declarat că angajatorii sunt cei care trebuie să se adapteze tinerei generaţii şi să le respecte valorile. 

  

 Importanţa vieţii personale 

  

 Ţinerii din generaţia Y (denumită şi millennials, născuţi între anii 1980-2000-n.red) îşi doresc să aibă cât mai mult timp pentru ei înşişi, transformând conceptul de work-life balance în life-work balance. Cauza din spatele acestui comportament poate fi regăsită în comportamentul părinţilor – ţinerii au văzut cât de mult au muncit părinţii lor de-a lungul vieţii şi cât de puţin timp liber au avut pentru a-l petrece alături de familie, aşa că îşi doresc să nu replice modelul acestora. 

  

 "Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, managerii pot lua în considerare programe de lucru flexibile, negocierea condiţiilor de livrare a task-urilor, dar şi libertate în modul de execuţie al acestora", a declarat Radu Margarit, trainer şi managing director Human Capital Resources. 

Află pe wall-street.ro care sunt lucrurile pe care şi le doresc ţinerii la locul de muncă, între cele mai importante numărându-se timpul pentru viaţă personală, aşa cum părinţii lor nu au avut. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite