Modificare în Codul Muncii privind repausul săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul Muncii a fost modificat după ce Camera Deputaţilor a adoptat o modificare prin care se face o clarificare referitoare la repausul săptămânal la care au dreptul salariaţii.

Prin proiect se propune înlocuirea prevederii că „repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica” cu cea că „repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica”, se arată într-un comunicat de presă.

Senatorul Liviu Pop susţine că forma propusă este mult mai concisă şi nu lasă loc interpretărilor.

„Legislaţia din România cuprinde prevederi referitoare la reglementarea timpului de lucru, a timpului de odihnă. Astfel, în conţinutul Codului muncii se face referire la faptul că perioada de repaus reprezintă orice perioadă care nu este timp de muncă”, subliniază Pop.

Potrivit acestuia, de multe ori, angajatorul ajutat de ambiguitatea regăsită în textul reglementărilor legale, profită de neştiinţa angajatului lăsându-i acestuia din urmă impresia că are foarte multe obligaţii şi foarte puţine drepturi, în speţă, dreptul la repaus săptămânal”, se arată în expunerea de motive.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite