Modernizarea României începe la OTV

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La OTV se amestecă suav putoarea tomberonului lui Tolea Ciumac cu parfumul ministrului Elena Udrea.

De neuitat este replica lui Dan Diaconescu într-o dezbatere despre starea presei la Realitatea TV, care a avut loc (dacă nu mă înşală memoria) în urmă cu un an (un an şi jumătate?): „Domnule Turcescu, o să ajungeţi să lucraţi la televiziunea mea!". Era răspunsul lui Diaconescu la criticile impetuoase ale lui Turcescu la adresa genului de presă pe care-l practică şeful de la OTV.

După ce l-am văzut pe Traian Băsescu la OTV, în penultima zi a anului 2009, extrăgând câştigătorul tombolei pentru vinul licoros „Lacrima lui Ovidiu", după ce m-am holbat la premierul desemnat Emil Boc, vorbind la OTV despre programul guvernului său, şi după ce am văzut-o şi pe Elena Udrea la OTV, aruncând o altă fumigenă (mi-a fost ruşine să scriu vreun cuvânt care să facă trimitere la flatulenţă) pe seama răpirii celor trei jurnalişti în Irak (chiar nu contează ce-a spus), m-a scuturat un fior rece. Profeţia lui Diaconescu tinde să se împlinească: toţi jurnaliştii vor ajunge să lucreze pentru el şi toţi românii se vor uita la OTV.

Într-adevăr, dacă preşedintele ţării, premierul şi prima doamnă a guvernului Boc au ales să vorbească de pe scaunul care mai păstrează căldura fundurilor lui Magda Ciumac, Oana Zăvoranu, Roxy Manelista, Sexy-Brăileanca şi Ogică, înseamnă că acest post chiar îşi merită statutul de „televiziune a poporului". Aici este viaţa adevărată, locul în care putoarea tomberonului lui Tolea Ciumac se amestecă suav cu parfumul doamnei ministru Elena Udrea!
Alegerea OTV drept vehicul mediatic nu este întâmplătoare.

Traian Băsescu evită să apară la televiziunile mogulilor, inclusiv la TVR, instituţie ţinută în genunchi de „mogulul" Alexandru Sassu (ce ipocrizie!). Oricât de mare ar fi foamea de popularitate a preşedintelui, n-ar strica să amintim un amănunt despre care se discută foarte puţin în public: mogulul Sorin Ovidiu Vîntu este acţionar la OTV. Ocram Televiziune, firma care deţine licenţa audiovizuală pentru OTV, este deţinută de Dan Diaconescu (81,1%) şi GMG Media Box (19,9%). Dar cine este GMG Media Box? Este o companie controlată de off-shore-ul Bluelink Communicazione (70%), înregistrat în Cipru, nimeni altul decât acţionarul principal de la Realitatea TV. În spatele acestui off-shore, amănunt de notorietate publică, se află Sorin Ovidiu Vîntu. Aşadar, la „televiziunea poporului" bate... Vîntu. Şi, din când în când, apare aripa îngerului Elodia.

În următoarea seară după apariţia Elenei Udrea la OTV, pe burtiera emisiunii lui Dan Diaconescu scria: „Traian Băsescu a folosit steaua vrăjitoarelor în confruntarea cu Mircea Geoană?" Răspunsul îl vom afla chiar de la preşedintele care va reveni la OTV în această lună. Poate ne va spune şi ceva amănunte despre modernizarea României.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite