Moderna anunţă un nou vaccin anti-COVID-19 cu o eficacitate de peste 90%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un alt ser-candidat împotriva COVID-19 se anunţă a fi eficient în proporţide de peste 90%
Un alt ser-candidat împotriva COVID-19 se anunţă a fi eficient în proporţide de peste 90%

Compania Moderna, care are un studiu clinic ajuns în faza a treia pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, anunţă că produsul are, după o analiza intermediară, o eficienţă de 94,5%. Serul are la bază tot tehnologia inovativă mARN.

Prima analiză intermediară a inclus 95 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, se arată într-un comunicat al companiei farmaceutice. ”Moderna intenţionează să se înscrie pentru a primi o Autorizaţie de Utilizare de Urgenţă (EUA) de la FDA (Food and Drug Administration) din SUA, în următoarele săptămâni, şi se aşteaptă ca această autorizaţie să se bazeze pe analiza finală a 151 de cazuri şi o urmărire mediană de peste 2 luni”, potrivit aceleiaşi surse. 

“Acesta este un moment esenţial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva COVID-19. Începând cu luna ianuarie, am urmărit şi monitorizat acest virus cu intenţia de a proteja cât mai mulţi oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade, am ştiut că fiecare zi contează. Această analiză intermediară pozitivă din Studiul de fază 3 ne-a oferit prima validare clinică conform căreia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o formă severă a acesteia,” a declarant Stéphane Bancel, chief executive officer la Moderna.

Totodată, compania anunţă că vaccinul său candidat are o valabilitate mai lungă în unităţile frigorifice. Astfel, estimările arată că vaccinul candidat va rămâne stabil la temperaturi standard în cadrul unităţilor frigorifice, de la 2° la 8° Celsius, timp de 30 de zile, în comparaţie cu estimarea anterioară de 7 zile: condiţiile de livrare şi de depozitare pe termen lung realizate la temperaturi standard la congelator de -20° Celsius timp de 6 luni şi nu e necesară diluarea lui înainte de vaccinare. Totodată, vaccinul mRNA-1237 va fi distribuit folosind o infrastructură de livrare şi depozitare a vaccinului ce va fi disponibilă pe scară largă, se mai arată în comunicatul companiei. 

„Considerăm că investiţiile noastre în tehnologia de livrare a mRNA şi în dezvoltarea proceselor de fabricaţie ne vor permite să depozităm şi să expediem vaccinul candidat împotriva COVID-19 la temperaturi frecvent întâlnite în congelatoarele şi frigiderele farmaceutice disponibile,” a declarat Juan Andres, chief technical operations şi quality officer la Moderna.

“Suntem încântaţi să putem înainta cu depunerea acestor condiţii extinse de stabilitate ale mRNA-1273 autorităţilor de reglementare pentru a primi aprobarea. Capacitatea de păstrare a vaccinul nostru timp de până la 6 luni la -20° C, inclusiv până la 30 de zile în condiţii normale de depozitare în unităţi frigorifice după ce a fost decongelat, reprezintă un pas important ce ar permite o distribuţie mai uşor de implementat, fiind mai flexibilă, pentru a facilita vaccinarea la scară largă în Statele Unite şi  în alte părţi ale lumii”, a mai spus acesta. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite