Modă: Mix de stiluri marca Banana Republic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banana Republic amestecă ideile în colecţia pentru toamna următoare şi combină rochii de mătase cu bocanci şi pulovere groase cu pantaloni strânşi în şosete de lână.

Aţi fost blocat într-o furtună de zăpadă şi trebuie totuşi să vă îmbrăcaţi şic pentru serviciu? Colecţia pentru toamna şi iarna viitoare de la Banana Republic, prezentată în aprilie la New York, oferă câteva idei care vă pot ajuta: purtaţi taioare cu şosete de mers pe munte şi bocanci sau protejaţi-vă de frig cu o pereche de colanţi ripsaţi pe sub o rochie din mătase.

Teoria mixologiei e la modă: un amestec sănătos de ingrediente proaspete şi câteva note seci. „Am reinventat garderoba modenă într-un mix din toate hainele care-ţi trebuie pentru job, pentru timpul liber sau pentru o ieşire în oraş", a spus Simon Kneen, directorul de creaţie de la Banana Republic, citat de „Fashion Wire Daily". „Stilul formal e amestecat cu haine de sport, casual şi elegante."

Piese cu accente militare

Pentru femei, brandul de îmbrăcăminte deţinut de Gap a propus, de exemplu, un sacou elegant din lână buclé purtat cu o fustă sport de toată ziua sau un pulover stil militar suprapus peste o bluză delicată din mătase. Au mai fost fuste mini din raiat, o rochie de lână oliv sau pantaloni strâmţi din lână stretch sau denim, numai buni de băgat în bocanci sau cizme, pentru a contrasta cu pantofi cu tocuri butucănoase. „Piciorul subţire e foarte important pentru stilul care foloseşte volume mari în partea de sus a corpului, realizate prin straturi, de exemplu un pulover şi un sacou", a explicat Kneen.

Designerul a asortat pantalonii slim cu bluze din mătase prespălată şi pulovere croite ca să semene cu sacouri feminine. Colecţia de toamnă a cuprins şi un număr mare de piese de mare utilitate, cu accente militare. De altfel, Banana Republic se pricepe bine la acest stil, deoarece s-a lansat cu veste şi haine în stil safari înainte de a fi cumpărat şi rebranduit de Gap, potrivit Style.com. Pentru bărbaţi, amestecul a inclus şi blazere clasice purtate cu pantaloni cu buzunare, haine sport peste denim sau cizme la orice ţinută, cu pantalonii băgaţi în şosete groase. După cum a spus designerul, au fost „piese esenţiale, dar amestecate într-un mod modern".

Reprezentanţii Banana Republic au ales să prezinte în acelaşi timp atât colecţia de toamnă, cât şi cea pentru Sărbătorile de iarnă, care era lansată într-un show separat în sezoanele anterioare. „Sărbătorile sunt un moment foarte important pentru orice retailer, aşa că pentru noi e bine să le recunoaştem ca atare", a spus Simon Kneen. „Şi ne place atât de mult colecţia de anul acesta încât ne-am gândit că merită să o aducem pe podium."

Excursie în Himalaya

Colecţia pentru sărbătorile din sezonul acesta a însemnat o excursie în Himalaya, a cărei inspiraţie s-a simţit într-o gamă de pulovere groase cu modele, în nuanţe moi de gri şi culori vegetale. „Regiunea e făcută din atâtea culturi diferite care se contopesc", a spus Kneen. „Vechiul şi noul stau împreună, ne place mult asta." Chiar dacă lookul în straturi nu e o noutatate absolută şi a fost promovat pe podiumuri în principalele capitale ale modei toamna trecută şi primăvara asta, Banana Republic mizează pe faptul că tendinţa va rezista mai mult timp.

Aşa că propune, de exemplu, o haină din păr de cămilă „îmbunătăţită" cu câteva accente militare sau o vestă cool din blană de oaie care să modernizeze straturile de tricotaj şi lână. „Oamenilor moderni nu le plac uniformele", a spus Kneen, potrivit Fashion Wire Daily. „Le plac hainele care se potrivesc cu viaţa lor. Totul se bazează pe aceste piese minunate şi modul în care le amesteci ca să fie proaspete şi noi."

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite