Mitropolia Moldovei, despre interzicerea pelerinajului de la Iaşi: Ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinajul de anul acesta stă sub semnul întrebării
Pelerinajul de anul acesta stă sub semnul întrebării

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că nu au nicio legătură cu manifestarea de la Iaşi în cadrul căreia credincioşii le-au cerut autorităţilor să renunţe la restricţiile de Sf.Parascheva. Deşi, Mitropolia le-au solicitat participanţilor să fie paşnici, aceasta a subliniat că restricţiile sunt ”cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă”.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc şi care înţeleg că s-ar putea prelungi, însă înţelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supăraţi pentru că statul le restricţionează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie paşnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedescă că sunt credincioşi ascultători. Împărtăşim durerea lor... îi rog pe pelerini să nu admonesteze forţele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un poliţist că îşi face datoria, printre ei sunt oameni credincioşi care ei înşişi suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, potrivit Mediafax.

„Uitaţi-vă în toate normele internaţionale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertăţii de conştiinţă, nu doar de conştiinţă religioasă, într-o zi poate şi alte culte, poate şi ateii vor fi supuşi unor restricţii, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a mai spus preotul Sturzu. 

Potrivit BOR, impunerea unor restricţii la sărbătoarea Sf.Parascheva este o situaţie foarte greu de înţeles şi de acceptat şi le-au cerut autorităţilor să revină asupta deciziei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite