Mitingul de amploare al Sanitas din Capitală a fost amânat. Sindicaliştii nu au primit aprobare pentru a protesta în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii de la Sanitas ar fi trebuit să organizeze, miercuri, un miting de amploare în Capitală, însă aceştia nu au primit aprobare pentru a se aduna în Piaţa Victoriei, dat fiind faptul că mai multe evenimente se desfăşoară în această perioadă în Bucureşti.

„Nu am primit aprobare pentru data de 3 aprilie, SPP-ul nu a fost de acord să ne dea acces în Piaţa Victoriei, motivând că sunt mai multe evenimente legate de preşedinţia Consiliului European care se desfăşoară în Bucureşti. În principiu, pe 9 aprilie vom discuta despre data la care să protestăm”, a declarat Iulian Pope, prim vicepreşedintele Sanitas.

Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:

1. Eiminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială.

2. Calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

3. Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

4. Includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite.

5. Eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri.

6. Corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială.

7. Negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului - Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare.

Calendarul protestelor a fost următorul:

  • 20.02. – 01.03.2019 convocarea Comisiilor de dialog social la nivelul Prefecturilor judeţene şi a Municipiului Bucureşti; pichetarea autorităţilor locale;
  • 06.03.2019 – Pichetarea Ministerului Finanţelor Publice;
  • 13.03.2019 – Pichetarea Ministerului Sănătăţii;
  • 20.03.2019 – Pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale;
  • 03.04.2019 – Miting în Bucureşti.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite