Mircea Geoană: "Traian Băsescu pregăteşte un nou premier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, este de părere că preşedintele Traian Băsescu lucrează, în aceste zile, la formarea unui alt Guvern, fiind gata să propună un alt prim ministru în locul premierului Emil Boc.

Fostul lider al Partidului Social Democrat a declarat că, dacă Guvernul este respins în urma adoptării moţiunii de cenzură, preşedintele Traian Băsescu trebuie să propună un alt premier. "Este obligaţia preşedintelui Băsescu să numească un alt prim ministru şi să-şi găsească majoritatea pe care o consideră necesară", a declarat Geoană.

Conform Realitatea, demnitarul a amintit însă că şeful statului a refuzat să accepte alt premier, deşi Guvernul fusese demis în toamna lui 2009.

Mircea Geoană nu crede însă că Băsescu va face acelaşi lucru ca anul trecut, estimând că şeful statului va propune alt premier, dar peste câteva luni.

"Eu sunt convins că, de fapt, preşedintele pregăteşte pentru câteva luni de acum încolo un prim ministru pentru că este clar că ceea ce se încearcă acum nu va da rezultate. (....) I-aţi auzit tot pe cei de la PDL că dacă Guvernul acesta nu reuşeşte să pună în aplicare, va trebui să plece. Deci eu cred că deja pasul doi este pregătit şi la Cotroceni şi undeva la PDL", a încheiat Mircea Geoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite