Mircea Beuran spune că va contesta demiterea din funcţia deţinută la Spitalul Floreasca: „Nu a fost motivată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Mircea Beuran a anunţat luni, 6 ianuarie, că va contesta decizia prin care a fost demis de la şefia Secţiei Clinice de Chirurgie III a Spitalului Floreasca din Bucureşti.

Medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca printr-un ordin semnat de Ministerul Sănătăţii. Decizia a apărut la capătul anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca.

Medicul Beuran a declarat luni, 6 ianuarie, că va contesta demiterea. „Decizia pe care am primit-o nu este motivată, nu am primit niciun raport. Lucrurile acestea m-au surprins, dar pot să afirm totodată că nu sunt nişte lucruri normale, adică să poţi să-i dai decizia unui om fără să argumentezi, decât o inşiruire de cifre. Sunt nişte acuze generale. Dar probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a declarat Mircea Beuran, pentru Antena 3.

Ministerul Sănătăţii a aplicat şi amenzi totale în valoare de 30.000 de lei Spitalului Floreasca, în urma anchetei, hotărâre contestată, de asemenea, de medicul Beuran.

„Da, bineînţeles (că va contesta decizia prin care a fost demis - n.r.). Dar chiar mai mult, voi căuta să arăt şi lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini. Ele (măsurile - n.r.) nu sunt încărcate de discernământ”, a mai spus medicul în timpul intervenţiei de la Antena 3.

Despre medicii care au semnat un mesaj prin care îşi arată susţinerea faţă de el, Beuran spune: „Probabil că sesizează pericolul în care intră spitalul când încep să se decapiteze şefii de secţie. Dacă a început cu unul, probabil sunt mai mulţi care deranjează”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite