Minorii vor beneficia de două consultaţii gratuite pe an la stomatologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, minorii beneficiau de o singură consultaţie gratuită pe an FOTO univ-ovidius.ro
În prezent, minorii beneficiau de o singură consultaţie gratuită pe an FOTO univ-ovidius.ro

Tinerii cu vârstă mai mică de 18 ani vor putea beneficia de două consultaţii stomatologice gratuite pe an, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate miercuri privind noul Contract-cadru şi pachetele de servicii medicale pentru anii 2016-2017, elementele de noutate fiind introduse în scopul creşterii accesului la serviciile medicale atât pentru persoanele asigurate, cât şi pentru cele neasigurate medical.

Potrivit Hotărârii adoptate miercuri, copii cu vârstă mai mică de 18 ani pot beneficia de o consultaţie gratuită la 6 luni, asta în condiţiile în care până prezent aceasta se acorda la 12 luni.

De asemenea, tot la nivelul asistenţei medicale de medicină dentară s-a introdus serviciul de obturaţie a dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei, arată news.ro.

În ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice, în cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma şi evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

Totodată, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice, a fost introdus RMN sâni nativ şi RMN sâni nativ şi cu substanţă de contrast.

În domeniul serviciilor oferite în spitale, atât pentru internarea continuă, cât şi pentru spitalizarea de zi, se precizează că nu este necesară prezentarea biletului de trimitere în cazul pacienţilor care au scrisoare medicală la externare cu indicaţie de revenire pentru internare, precum şi pentru pacienţii cu hemofilie aflaţi în programul naţional de hemofilie.

În privinţa dispozitivelor medicale pentru proteza de gambă, a fost introdus tipul de proteză modulară cu manşon din silicon şi la proteza parţială de mână a fost introdusă proteza de deget funcţională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani cu malformaţii congenitale.

Actul normativ va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite