Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut verificarea contractelor de voluntariat din spitale: „Doar trei unităţi sanitare din peste 100 au răspuns”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut verificarea contractelor de voluntariat din spitale: „Doar trei unităţi sanitare din peste 100 au răspuns”

FOTO Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că a solicitat spitalelor din subordine o situaţie a contractelor de voluntariat, însă doar trei din 100 au trimis răspunsuri către instituţie. Solicitarea a fost făcută în contextul în care o femeie care nu avea nici măcar Capacitatea a profesat timp de 10 ani ca medic voluntar la Spitalul Judeţean Ilfov, vizat acum de o anchetă a poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Insist şi spun că este ilegal să faci contract de voluntariat direct spital-medic. Medicina este o profesiune liberală reglementată de legi speciale. Nu putem face contract de voluntariat cu un medic", a precizat ministrul Sănătăţii.
 
Potrivit acesteia, contractul ar trebui încheiat între medic şi organizaţia gazdă.
 
„Conform Legii 78 trebuie să existe o organizaţie gazdă care să preia voluntarii. Spitalul poate fi sau nu organizaţie gazdă dacă îndeplineşte nişte condiţii. Sunt mai multe proceduri pe care e greu să le aplice anumite spitale şi nu înţeleg de ce. Am cerut până luni la ora 14,00 situaţia contractelor de voluntariat din spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii. Sunt peste 100. Ştiţi pentru câte spitale am primit? De la trei", a spus Sorina Pintea.
 
Raluca Daniela Bîrsan a lucrat ca medic voluntar timp de 10 ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov. La rândul său, italianul Matteo Politi, a operat în mai multe clinici private din Bucureşti. Niciunul dintre cei doi nu avea studii în domeniu, ambii având diplome false.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: