Ministrul Sănătăţii: Situaţia este mai bună. Avem, la nivel naţional, 247 de paturi de ATI neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăillă, noul ministru al Sănătăţii
Ioana Mihăillă, noul ministru al Sănătăţii

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat că situaţia în privinţa paturilor de ATI pentru bolnavii COVID-19 este mai bună decât în săptămânile trecute. Astfel, la nivel naţional sunt în acest moment 247 paturi neocupate, din care 55 sunt în Bucureşti.

“Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea şi îl verificăm împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informaţiile, raportările, ieri de la ora 17 şi ele au fost concordante. Cele două surse de informaţii au fost Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătăţii şi CCNCI, cel care ajută la transferul pacienţilor între unităţile sanitare. Legat de numărul de paturi din ATI, într-adevăr situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute, în momentul acesta avem la nivel naţional 247 de paturi de ATI neocupate, conform raportărilor de la ora 17, de ieri, iar la nivelul Bucureştiului avem 55 de paturi libere”, a declarat Ioana Mihăilă, luni.

Ea a adăugat că pe lângă cele 247 de paturi de ATI pentru adulţi mai sunt libere 32 pentru copii, dintre care,, 55 de paturi în Bucureşti, pentru adullţi şi 10 pentru copii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite