Ministrul Sănătăţii: Pandemia COVID-19 a reprezentat o provocare privind protecţia datelor personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pandemia de COVID-19 a reprezentat o provocare pentru autorităţi şi în ceea ce priveşte protecţia datelor cu carecter personal, după ce s-au dezvoltat noi baze de date referitoare la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 şi testarea persoanelor, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Protecţia vieţii private şi implicit a datelor personale este supusă permanent unor atacuri (...) şi instrumentele care stau la dispoziţia autorităţilor pentru a reduce sau pentru a anihila astfel de încercări sunt destul de limitate şi din cauza asta este foarte bine că astăzi avem o instituţie care şi-a dovedit competenţa (...) şi care face eforturi permanente pentru ca lucrurile acestea care se întâmplă din cauza diversificării instrumentelor care stau la dispoziţia unora sau altora pentru a pătrunde în viaţa privată a cetăţenilor se diversifică.

Noi, în zona de sănătate, avem foarte multe elemente care ţin de protecţia datelor personale, începând cu cele ale oamenilor care sunt asiguraţi în sistemul de asigurări sociale de sănătate", a afirmat Alexandru Rafila, la o conferinţă online privind activitatea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, potrivit Agerpres.

Alexandru Rafila a subliniat importanţa protejării datelor pe baza cărora se face accesul la servicii de sănătate. Şi a adăugat că accesul la aceste date are şi "o valoare economică deosebită" pentru operatorii din sistemul de sănătate sau pentru companii farmaceutice.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite