Ministrul Sănătăţii: Nu există în piaţă un deficit de medicamente oncologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă susţine că nu există deficit de medicamentee oncologice
Ioana Mihăilă susţine că nu există deficit de medicamentee oncologice

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat luni, că nu există în prezent pe piaţă un deficit de medicamente oncologice, fiind solicitată de la Unifarm situaţia acestor stocuri.

“Doamna director de la Politica Medicamentului se află în legătură cu domnul manager de la Institutul Oncologic Bucureşti, în momentul acesta în piaţă nu există un deficit de medicamente oncologice. Doamna director a cerut Unifarm situaţia stocurilor pe aceste medicamente oncologice şi a solicitat de asemenea comisiilor de oncologie necesarul pentru următoarele şase luni. Autorizaţia de nevoi speciale, nu perioada de valabilitate, este într-adevăr depăşită şi vom face împreună demersurile pentru a le reintroduce în circuit”, a declarat Ioana Mihăilă într-o conferinţă de presă.

Şefi de secţie de la Institutul Oncologic Bucureşti au adresat săptămâna trecută conducerii instituţiei o notă în care reclamă lipsa citostaticelor. Conducerea explia situaţia prin numărul mare de pacienţi preluaţi de la centre care nu au mai funcţionat din cauza pandemiei, dar şi prin politica de achiziţii greşită a fostei conduceri, dând asigurări că procedurile de negociere simplificată pentru refacerea stocurilor de medicamente sunt în derulare.

”Lupta lor cu boala este lupta mea pentru a le asigura un acces rapid la cel mai bun tratamen”, afirmă managerul Institutului, medicul Bogdan Tănase, referindu-se la pacienţii oncologici.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a transmis că există discontinuităţi de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice şi alte 3 medicamente adjuvante, iar situaţia este generată de organizarea defectuoasă a procedurilor de achiziţii centralizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite