Ministrul Sănătăţii: Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în spaţiile deschise neaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ministerul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus miercuri că Guvernul ar urma să propună ca masca să nu mai fie obligatorie în spaţiile deschise neaglomerate. Aceasta a precizat că România este pe o pantă descendentă a valului 3, însă pericolul pandemiei nu a trecut.

„Purtarea măştii în spaţiile deschise neaglomerate este un aspect, o situaţie în care riscul de transmitere este redus şi probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spaţiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauţie şi purtarea măştii în care se desfăşoară evenimente cu mulţi spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxaţi şi de a renunţa la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în staţiile de autobuz, dacă sunt aglomerate", a precizat Ioana Mihăilă., conform Europa FM.

Noile măsuri de relaxare, care urmează să fie anunţate, sunt luate pe fondul scăderii numărului de infectări cu COVID-19, cât şi al persoanelor internate la ATI.

„Această scădere a incidenţei trebuie să o simţim şi noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spaţii deschise şi încet încet poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă şi presiunea pe secţiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunţăm la acele măsuri restrictive care afectează populaţia tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spaţii şi în acele situaţii în care riscul de transmitere este unul redus", a mai spus Ministrul Sănătăţii, care a precizat că deşi România se află pe o pantă descendentă a valului 3 al pandemiei, pericolul nu a trecut.

„Suntem pe panta descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor, nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta", a conchis Mihăilă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite