Ministrul Sănătăţii va lansa un proiect-pilot care va forma viitoarele cadre medicale din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii va lansa un proiect-pilot care va forma viitoarele cadre medicale din Baia Mare. Sorina Pintea i-a îndemnat pe elevi să acorde timp îndelungat pregătirii teoretice şi practice pentru a deveni buni profesionişti.

„Ne gândim să facem aici, în Maramureş, un proiect-pilot, în care Ministerul Sănătăţii să ia sub tutelă o parte din învăţământul sanitar şi să încercăm să formăm viitoare cadre medicale cu adevărat foarte bine pregătite(...)Am revenit în Baia Mare cu gândul de a schimba ceva pentru că noi, Ministerul Sănătăţii putem să investim, să majorăm salarii, dar dacă nu avem resursa umană bine pregătită, calitatea actului medical nu este cea care ne-o dorim cu toţi”, a declarat Sorina Pintea, informează agerpres.ro. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că fostul liceu sanitar din Baia Mare fost recunoscut în nord-vestul României drept unul performant.

„Era un liceu de prestigiu al judeţului Maramureş, liceul sanitar, al regiunii de Nord, pregătea viitorii asistenţi medicali, viitori medici. Din păcate, nu cunosc motivele schimbării, dar a ajuns un liceu de ştiinţe ale naturii, având clase postliceale în domeniul sanitar, fără locuri bugetate, fapt inadmisibil pentru un oraş ca Baia Mare, pentru judeţul Maramureş. (...) Am venit, astăzi, în Baia Mare pentru deschiderea anului şcolar la fostul Liceu Sanitar care din anul 2014 a fuzionat cu Seminarul Teologic, de altfel o fuziune foarte bună. Religia are grijă de suflet, iar viitorii noştri asistenţi medicali au grijă de trup”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a încurajat elevii să acorde timp îndelungat pregătirii teoretice şi practice pentru a deveni buni profesionişti.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Ana Moldovan, a apreciat dorinţa elevilor care au ales clasele de învăţământ postliceal sanitar din Baia Mare, elevii care ar putea deveni viitoare cadre medicale din sistemul medical public sau privat din judeţul Maramureş.

Conform unui profesor coordonator al secţiei postliceale sanitare din Baia Mare, majoritatea elevilor absolvenţi se îndreaptă spre facultăţile de medicină sau devin angajaţi ai unor spitale publice sau private din judeţul Maramureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite