Ministrul Sănătăţii, despre programul de sănătate pentru vitamina D: „Nu e o invenţie a lui Liviu Dragnea, e o propunere a Comsiei de Endocrinologie”

Ministrul Sănătăţii, despre programul de sănătate pentru vitamina D: „Nu e o invenţie a lui Liviu Dragnea, e o propunere a Comsiei de Endocrinologie”

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că programul de sănătate pentru vitamina D nu este o invenţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ci este o propunere a Comisiei Naţionale de Endocrinologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vitamina D nu e o invenţie a domnului Dragnea, e o propunere a Comisiei Naţionale de endocrinologie. De altfel, au fost mai multe propuneri. Câteva sunt deja în curs şi vor fi majorate procedurile, de exemplu, fertilizarea in vitro, vom majora de la 685 finanţate anul trecut la 1000 anul acesta. S-a încercat rezolvarea multor urgenţe din sănătate. Deci eu cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul ministerului sănătăţii are parte de o creştere istorică, ceea ce trebuie să ne bucure”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Amendamentul de finanţare a programului privind asigurarea cu vitamina D a fost aprobat, luni, în comisiile reunite pentru Sănătate ale Parlamentului. Proiectul se va derula în 2019 şi cuprinde analize pentru depistarea carenţei de vitamina D pentru 3,56 milioane de de asiguraţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: