Ministrul Sănătăţii, despre pacienţii trataţi pe holuri: Aş vedea şi partea de efort pe care o face acest corp medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a dat explicaţii referitoare la pacienţii trataţi pe holuri
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a dat explicaţii referitoare la pacienţii trataţi pe holuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, miercuri seară, imaginile cu pacienţii trataţi pe holuri, şi a explicat că asta se întâmplă deja de câteva săptămâni, pentru că toţi pacienţii care ajung la spitale sunt preluaţi şi trataţi.

Tătaru a precizat că trebuie recunoscut efortul medicilor, care tratează în continuare, chiar dacă acum au 50 de pacienţi pe noapte, faţă de mult mai puţini înainte de pandemie. ”Menirea noastră este ca fiecare pacient, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, miercuri seară, la B1 TV, despre imaginile cu pacienţii care sunt trataţi pe holuri şi a afirmat: ”Acest fenomen se repetă de mai multe săptămâni, în condiţiile în care, am specificat, această pandemie se tratează în prespital, nu în spital. Noi primim toţi pacienţii care vin la spital. Gândiţi-vă la acest corp medical care, înainte trata 10, acum tratează 50 pe noapte. Ce vedem aici sunt acele UPU sau acel triaj pe care îl facem, dar menirea noastră este ca fiecare pacient care vine, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat, inclusiv oxigenoterapie”.

Ministrul a explicat că, indiferent de locul în care este aşezat, pacientul este tratat, iar efortul medicilor ar trebui recunoscut.

”Ceea ce vedem, un pacient aşezat într-un cărucior, un pacient aşezat pe un scaun, într-un pat sau pe o targă, este un pacient care beneficiază de la început de un tratament medicamentos, până va fi transferat într-o unitate care are locuri disponibile. Aici eu aş vedea şi partea de efort pe care o face acest corp medical care, după cum aţi putut vedea, nu spun nimic, tratează în continuare, chiar dacă efortul este maxim, de 8 luni de zile. Noi suntem anunţaţi, de fiecare spital, în fiecare seară, câte cazuri s-au adunat, câte sunt, cum sunt. Recurgem, apoi, la transferuri între unităţi, câte locuri sunt în Bucureşti, câte locuri sunt în alte spitale limitrofe, câte sunt la distanţă. Acestea, din fericire, sunt cazurile uşoare şi medii, pe care le privim în acest moment”, a mai declarat ministrul.

Imagini de la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală, în care pacienţii stau pe scaune şi primesc oxigen sau stau pe paturi de campanie pe holuri au fost postate pe Facebook, alături de comentariul ”Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”, explicaţia medicului infecţionist Adrian Marinescu fiind că aceasta este realitatea acestor zile, iar situaţii similare există şi în alte unităţi medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite