Ministrul Sănătăţii afirmă că alte 600.000 de doze de vaccin gripal au fost trimise către medicii de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto shutterstock
foto shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că alte 600.000 de doze de vaccin gripal dintre cele achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru vaccinarea gratuită a categoriilor de pacienţi aflaţi la risc au fost trimise către medicii de familie, iar restul până la aproape trei milioane vor ajunge până la începutul lunii viitoare.

În ceea ce priveşte vaccinul pentru virusul SARS-CoV-2, ministrul susţine că în opinia sa acesta nu trebuie să fie obligatoriu, dar afirmă că vaccinarea este preferabilă unei treceri prin boală.

"Chiar astăzi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar către DSP-uri să le îndrume către medicii de familie, iar spre sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare va mai fi încă o tranşă de 500.000 de doze, rămânând ca spre sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie să vină restul de doze până la 2.970.000 de doze care le-am achiziţionat pentru desfăşurarea vaccinării prin medicii de familie şi în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus.

În ceea ce priveşte vaccinul anti-COVID, Nelu Tătaru a susţinut că recomandă vaccinarea, însă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că în opinia sa vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie. 

"Recomandarea mea este să ne vaccinăm tocmai pentru siguranţa pe care ne-o dă un vaccin şi nu o trecere prin boală”, a afirmat ministrul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite