Ministerul Muncii: Legea de recalculare a pensiilor speciale a creat anumite nedreptăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, ieri, că ar fi nevoie de o nouă legislaţie care să reglementeze sistemul de pensii, întrucât sistemul actual de recalculare a pensiilor ar fi creat nedreptăţi în rândul anumitor categorii de pensionari.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a afirmat, ieri, la Realitatea TV, că problema recalculării pensiilor este una sensibilă, întrucât presupune scăderea pensiilor mai mari şi creşterea celor mai mici. „E foarte greu de îndreptat pentru că trebuie făcută o recalculare, pentru că multe dintre pensii nu au fost corect făcute”, a explicat ministrul.

Purtătorul de cuvânt al ministrului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a făcut precizarea pentru adevarul.ro că intenţia ministrului nu era de a anunţa o nouă recalculare, ci în contextul dezbaterii să explice că "o nouă lege ar fi necesară pentru a corecta anumite nedreptăţi care au apărut în recalcularea pensiilor speciale"

"Momentan nu se recalculează nimic", a adăugat, ferm, Stăniloiu, 

Purtătorul de cuvânt a reiterat, însă, că, potrivit legii, există posibilitatea recalculării unor pensii în cazul în care beneficiarul reclamă faptul că pensia i-a fost calculată greşit.

"În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire. ( art. 107 din Legea nr.263/2010)", se arată într-o precizare a Ministerului Muncii, în urma declaraţiilor făcute aseară de ministrul Mariana Câmpeanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite