Ministrul Muncii: aproximativ un milion de români s-au întors în ţară din cauza pandemiei

Ministrul Muncii: aproximativ un milion de români s-au întors în ţară din cauza pandemiei

Cozile de la Vama Nădlac au devenit o obişnuinţă FOTO S BothImagine

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a spus că „spre un milion de români” s-au întors în ţară din cauza pandemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activităţile sezoniere”, a răspuns Raluca Turcan, întrebată câţi români s-au întors din străinătate din  cauza pandemiei. 
 
„Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de şomaj, dacă îndeplinesc condiţiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri - pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiţii abuzive din partea angajatorilor în străinătate“.
 
Ministrul spune că membrii Guvernului vor pregăti o ordonanţă de urgenţă care va intra în şedinţa de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care „să întărim legătura dintre agenţiile de plasare a forţei de muncă şi angajaţii care pleacă în străinătate, să creştem gradul de conştientizare şi de informare cu privire la condiţiile de muncă în străinătate”, a completat ea la Digi24.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările