Ministrul Mediului afirmă că România încă nu este pregătită să treacă pe sistemul de încălzire pe energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului Tanczos Barna
Ministrul Mediului Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că la acest moment România nu este pregătită să treacă la încălzirea pe bază de energie electrică.  Pentru folosirea unei asemenea surse pentru încălzire sunt necesare "investiţii uriaşe", care nu se pot realiza într-un interval scurt de timp.

Astăzi, România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică. (...) Ar trebui să-şi propună. Pentru mediu ar fi bine, dar sunt conştient de faptul că pentru acest lucru este o dezvoltare a reţelelor, dezvoltare care o să necesite investiţii uriaşe şi timp de ordinul zecilor de ani probabil pentru că sistemul actual nu a fost gândit pentru aşa ceva. România s-a bazat foarte mult pe cărbune, s-a bazat foarte mult pe gaz”, a afirmat ministrul Mediului, luni seară, la Digi 24. 

Tanczos Barba a arătat că, în timp ce blocurile de locuinţe vor trebui să renunţe la centralele individuale de apartament, locuinţele individuale nu au altă variantă decât cea a centralei pe lemne sau pe gaz. Pentru apartamentele din blocurile vechi, încă nu sunt propuneri pentru restricţionarea montării centralelor individuale de apartament. 

Nu îmi propun ca aceste reguli să fie aplicate blocurilor vechi. (..) Regulile trebuie să se aplice la construcţiile noi, acesta este obiectivul meu”, a adaugat ministrul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite