Ministrul interimar al Sănătăţii: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Vom avea chiar şi 20.000 de cazuri pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie. Estimările arată că vor fi zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 în perioada 15-20 octombrie.

„Din ce spun specialiştii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puţin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, şi la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.r.)”, a spus Cseke Attila.

Edilul precizează că trebuie făcută o analiză după ce trece pandemia pentru a se vedea cum a fost gestionată.

În ceea ce priveşte numărul actual de paturi destinate pacienţilor bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Ministrul a punctat şi faptul că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli referitoare la tratamente anti-COVID şi pregătirea secţiilor ATI:

Cseke Attila a precizat că proiectul de lege întocmit de Ministerul Sănătăţii, prin care personalul unităţilor sanitare este obligat să se vaccineze anti-Covid sau să se testeze pe banii proprii, dacă nu are certificat digital care să ateste imunitatea la boală, este în transparenţă decizională şi va mai dura probabil mai mult de o lună până să fie dezbătut şi aprobat de Parlament.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite