Ministrul Funeriu nu vrea grevă: sindicatele din învăţământ vin la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, că invită sindicatele din învăţământ la discuţii, începând de joi, şi a cerut cadrelor didactice să nu dea curs solicitării sindicatelor de declanşare a acţiunilor de protest şi să nu perturbe anul şcolar.

Ministrul Educaţiei a arătat că nu este corect faţă de copii şi părinţi blocarea anului şcolar, pentru că România trece printr-o situaţie de criză.

"Cred că prin solidaritate, care trebuie să existe în România, putem să mergem mai departe. Nu va fi mai uşor dacă iniţiem astfel de măsuri de protest", a spus Funeriu.

Mai citiţi şi:

Grevă generală în învăţământ, din 31 mai

Se pregăteşte referendumul pentru greva generală din 31 mai

El a precizat că solicită sindicatelor să participe la discuţii pentru a găsi cele mai bune soluţii.

"Prin urmare, solicit sindicatelor să discutăm, să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care le putem găsi, astfel încât să nu perturbăm acest an şcolar. Ştim cu toţii că bacalaureatul este un moment important în viaţa fiecărui elev şi dorinţa noastră este să ducem acest an la sfârşit în cele mai bune condiţii", a menţionat ministrul Educaţiei.

El a făcut aceste precizări la Parlament, într-o pauză a şedinţei Comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, care analizează de două săptămâni şi jumătate proiectul Legii educaţiei.

Cadrele didactice intră în grevă generală din 31 mai, de miercuri nu mai trec notele elevilor în catalog şi nu mai participă la evaluările naţionale, iar în 19 mai vor merge la mitingul din Piaţa Victoriei, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.

Confederaţiile sindicale au anunţat că în 19 mai aproximativ 40.000 de sindicalişti vor participa la un miting de amploare în Piaţa Victoriei. Sindicatele iau în calcul declanşarea grevei generale în fiecare sector bugetar la sfârşitul lunii mai.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite