Ministrul Educaţiei spune că infectările elevilor nu au nicio legătură cu şcoala: Sunt rezultatul activităţilor din ultima parte a vacanţei

Ministrul Educaţiei spune că infectările elevilor nu au nicio legătură cu şcoala: Sunt rezultatul activităţilor din ultima parte a vacanţei

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situaţie în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi.  FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, referitor la ultima raportare în care peste 1.000 de elevi şi peste 600 de profesori sunt infectaţi cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an şcolar, că  acestea nu au nicio legătură cu şcoala, ci sunt rezultatul activităţilor din ultimele săptămâni ale vacanţei copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanţei de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu şcoala. Infectările generate de şcoală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor şi de peste 600 în rândul profesorilor şi al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reţinem este că peste 93% dintre elevi pot merge la şcoală cu prezenţă fizică. Este din păcate o situaţie care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă şi afectează şi tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea şi mai riguroasă a regulilor sanitare în şcoli, un motiv în plus pentru vaccinarea în şcoli, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori", a declarat ministrul Educaţiei, la Digi24

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu a existat nicio situaţie în care o clasă să treacă în sistem online după testarea pozitivă a unuia dintre elevi. 
 
"Toate cazurile au fost depistate în urma apariţiei de simptome, iar testarea a confirmat pozitivitatea acestor situaţii. Este un motiv în plus de a face apel încă o dată la părinţi ca în cazul în care observă cele mai mici simptome să nu-i trimită în colectivitate", a mai precizat Cîmpeanu. 

Reamintim că potrivit unei centralizări transmise, vineri, de Ministerul Educaţiei,1091 de elevi şi preşcolari şi 604 angajaţi din şcoli şi grădiniţe au fost confirmaţi cu Covid-19 la nivel naţional. Mai exact, situaţia epidemiologică este următoarea:
  • Număr preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: 1.091
  • Număr personal angajat în învăţământ confirmat Covid-19: 604
  • Număr clase/grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795
  • Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658.

În Capitală, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică până joi au fost înregistrate 46 de cazuri în rândul elevilor şi preşcolarilor şi 11 în rândul angajaţilor.

Centralizarea publicată vineri de DSP Bucureşti arată astfel:

  • Grădiniţe: 3 copii, 2 membri ai personalului
  • Clasele primare: 10 copii, 1 membru al personalului
  • Clasele V - VIII: 21 copii, 6 membri ai personalului
  • Liceu şi şcoli profesionale: 12 copii, 2 membri ai personalului

Totodată 166 de copii şi doi angajaţi sunt contacţi direcţi ai unor persoane confirmate pozitive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările