Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, vrea reabilitarea drumului până la Măgurele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul până la Măgurele, un impas în proiectul de dezvoltarea propus de Ministerul Educaţiei
Drumul până la Măgurele, un impas în proiectul de dezvoltarea propus de Ministerul Educaţiei

Şoseaua cu hârtoape, de circa 5 kilometrii, care leagă Bucureştiul de Măgurele, gazda Laserului construit prin programului Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics (ELI-NP), reprezintă o problemă în dezvoltarea acestui proiect internaţional.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, poartă discuţii cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi ai Ministerului Transporturilor despre modul în care s-ar putea reabilita drumul către Măgurele şi cum s-ar putea îmbunătăţi conectivitatea localităţii. 

Declaraţia a fost făcută joi, la conferinţa de presă de lansare a competiţiei internaţionale de idei de dezvoltare urbană din jurul proiectului laserului de la Măgurele.

”Am discutat cu colegii de la Fonduri Europene şi de la Transporturi despre cum e plasat oraşul şi ce intervenţii se pot face din punct de vedere al conectivităţii. Este bine localizat, din punctul de vedere al planului de dezvoltare, iar în 2018-2020 va fi o conectare full cu Dunărea, centrul oraşului şi aeroportul, fiind între cele două inele. Ne gândim la lucrul acesta, altfel degeaba vrem să facem inovare, dacă zona nu este conectată”, a declarat Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Acesta a mai adăugat că va fi cu siguranţă o legătură din Măgurele către aerport, pe cale ferată sau pe şosea. 

Laserul de la Măgurele va contribui la tratarea cancerului, fără efectele adiacente pe care le are chimioterapia, dar şi la identificarea substanţelor radioactive. 

Tot la Măgurele se vor putea testa circuitele electronice din sateliţi, iar un alt experiment ce se va putea realiza la Măgurele ţine de formarea elementelor Universului. 

Potrivit reprezentantului Ministerului Educaţiei, laserul ar trebui să fie montat şi să fie funcţional până la sfârşitul anului viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite