Ministrul Educaţiei: 113.000 de lucrători din sistemul de învăţământ sunt programaţi în platforma de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale Sorin Cîmpeanu, anunţă că 113.000 de lucrători din sistemul de învăţământ sunt programaţi în platforma de vaccinare pentru a fi imunizaţi, domeniul educaţiei fiind detaşat pe prima poziţie privind numărul de programări dintre domeniile considerate esenţiale, care au fost cuprinse în a doua etapă de vaccinare. Potrivit lui Cîmpeanu, 20.000 de angajaţi din sistem, s-au imunizat deja.

„În platformă, dintre cele 9 categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ este detaşat pe prima poziţie, cel mai numeros”, a declarat ministrul Educaţiei  duminică seară, la Digi 24. 

Acesta a arătat că în platforma de vaccinare figurează 113 000 programări ale unor angajaţi în sistem, 20.000 de angajaăi din învăţământ au fost deja vaccinaţi, iar alte 5000 de persoane deţin concomitent calitatea de personal medical şi personal didactic. 

Potrivit ministrului Educaţiei, cu excepţia a două inspectorate şcolare judeţene, toate celelalte au cerut şcolilor să facă programările profesorilor şi personalului didactic auxiliar în platforma de vaccinare. 

Întrebat care sunt cele două inspectorate şcolare care nu au făcut demersuri în acest sens, ministrul a răspuns că este vorba despre inspectoratele şcolare de la Caraş-Severin şi Galaţi, care au motivat că informaticienii acestor instituţii au fost în izolare fiind găsiţi pozitiv la COVID-19. 

În total, la nivel naţional există 126.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ care intră în contact nemijlocit cu copiii. 

„Numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ pentru vaccin în România, în Europa şi în lume”, a mai afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu  spune că „rămâne în picioare intenţia, angajamentul privind vaccinarea personalului de învăţământ” în momentul în care vor exista doze de vaccin. 

„Din punctul meu de vedere, al celui responsabil pentru domeniul educaţiei, al celui care nu are un glob de cristal şi nici competenţe în epidemiologie, rămânem în cele trei scenarii anunţate. (...) La ora la care vorbim, în toate cele 27 de state europene cu excepţia Germaniei şi Portugaliei, cel puţin învăţământul primar funcţionează cu prezenţă fizică sau vor funcţiona începând cu februarie cu prezenţă fizică, mai este un semn de întrebare în Irlanda”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite