Ministrul de Externe al Marii Britanii: „Toţi am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creştinilor“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de creştini au fost ucişi în Nigeria luni, pe 29 aprilie, de gruparea teroristă islamică Boko Haram. Teroriştii au înconjurat o comunitate creştină din nordul Nigeriei, şi apoi au pornit, cu armele în mână, din uşă în uşă.

Jihadiştii au intrat în fiecare casă, şi au tras în oamenii dinăuntru – bărbaţi, femei, copii, conform Open Doors USA. A doua zi, în timp ce creştinii îşi îngropau morţii, teroriştii s-au întors.

Oamenii şi-au abandonat morţii şi au fugit. Creştinii din zonă au spus organizaţiei Open Doors: „Suntem în pericol, nu avem pe nimeni care să ne apere şi care să pună capăt măcelului la care sunt supuşi ai noştri“.

Peste 27.000 de oameni au fost ucişi, în ultimii zece ani, în Nigeria de gruparea islamistă Boko Haram, şi peste 2 milioane de oameni şi-au abandonat locuinţele şi satele.

Alţi 5 creştini au fost ucişi în Burkina Faso duminică, pe 28 aprilie, într-un atentat comis asupra unei biserici. Au fost ucişi pastorul bisericii şi patru credincioşi, şi alţi doi oameni au fost daţi dispăruţi.

Atacurile jihadiştilor asupra creştinilor au început, în Burkina Faso, din 2015, dar acesta este primul atac comis asupra unei biserici. Atacul a avut loc la ora 13.00, când oamenii plecau de la serviciul religios.

Printre grupările islamiste care atacă, constant, creştinii din Burkina Faso se numără Ansarul Islam, GSIM, şi ISIS. Peste 350 de creştini au fost ucişi de islamişti în Burkina Faso, începând cu 2015.

Un raport comandat de Ministerul de Externe al Marii Britanii, citat de The Guardian, arată că cel mai persecutat grup religios de pe planetă este cel al creştinilor, iar persecuţia creştinilor în Orientul Mijlociu „se apropie de proporţiile unui genocid“.

Milioane de creştini din Orientul Mijlociu au fost nevoiţi să plece din căminele lor, iar mulţi au fost ucişi, răpiţi, întemniţaţi şi discriminaţi, arată raportul, citat şi de Hotnews. Documentul scoate în evidenţă faptul că discriminarea la adresa creştinilor are loc şi în ţări din Asia de Sud-Est, din Africa Subsahariană şi din estul Asiei, cel mai adesea în cadrul unor regimuri autoritare.

Jeremy Hunt, Ministrul de Externe al Marii Britanii, a spus că raportul, publicat joia aceasta, este „Cu adevărat o trezire la realitate: Trebuie să realizăm – şi acest lucru este arătat foarte clar de raport – că cel mai persecutat grup religios sunt creştinii".

Ceea ce am uitat în această atmosferă de corectitudine politică este că, de fapt, creştinii persecutaţi sunt printre cei mai săraci oameni de pe planetă. În Orientul Mijlociu, populaţia de creştini era de circa 20%, acum este 5%. Toţi am dormit în post când a fost vorba de persecutarea creştinilor“, a adăugat Jeremy Hunt.

Open Doors ne îndeamnă să ne rugăm pentru aceşti fraţi ai noştri – care sunt cuprinşi de frică, se află în nevoi, pe drumuri, nu îşi pot îngropa morţii, şi pe care nu are cine să îi apere.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite