Ministerul Sănătăţii suplimentează numărul de doze de vaccin gripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a încheiat demersurile pentru achiziţia unui număr suplimentar de 300 000 doze vaccin gripal, care se adaugă  celor un milion de doze care au fost deja achiziţionate pentru campania de vaccinare 2018-2019.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat Ministerul Sănătăţii că, în  primele două săptămâni de supraveghere nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat.

La nivel naţional, în cea de-a doua săptămână de supraveghere, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS si pneumonii) a fost de 82.799, cu 1,8% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (84.316).

În săptamana 07-14.10.2018 s-au înregistrat la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică. Până la data de 14.10.2018 au fost vaccinate antigripal 60 669 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Distribuţia vaccinului va continua până în noiembrie

Începând cu data de 15 septembrie 2018, Ministerul Sănătăţii a distribuit la direcţiile de sănătate publică din teritoriu şi Bucureşti un număr de 696 511 doze vaccin gripal. Distribuţia vaccinului pana la totalul de 1.300.000 de doze  continuă până la sfârşitul lunii noiembrie, conform calendarului agreat cu distribuitorul

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite