Ministerul Sănătăţii a repartizat alte peste 4.000 de flacoane de Tocilizumab direcţiilor de sănătate publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA Foto: Guliver/GettyImages
Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA Foto: Guliver/GettyImages

Ministerul Sănătăţii anunţă că a repartizat peste 4.000 de flacoane de Tocilizumab, de diferite volume, direcţiilor de sănătate publică, medicamentul folosit pentru pacienţii cu forme severe de COVID-19 urmând să fie distribuit în spitale, în funcţie de mai multe criterii.

"Ministerul Sănătăţii a repartizat astăzi, 20 octombrie 2021, un mix de 4175 de flacoane de Tocilizumabum de diferite volume la direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu firma producătoare. Repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu COVID-19 şi internaţi în ATI la data de 20.10.2021, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecţioase", a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Medicamentele vor fi ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA, pentru a fi distribuite către spitale, conform  procedurilor existente. 

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite