Ministerul Sănătăţii face plângere penală împotriva clinicii private care a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că face plângere penală împotriva clinicii private pe care inspectorii sanitari au pus lacăt, pe motiv că deşi i s-a suspendat activitatea încă din luna septembrie a anului trecut, clinica făcea în continuare programări şi proceduri, fără a avea acest drept.

„Inspectorii au făcut un control în august 2018 şi au constatat nereguli, apoi în septembrie au făcut un nou control şi au decis suspendarea activităţii clinicii. În ceea ce priveşte centrul comercial în care activează clinica, am înştiinţat conducerea că acolo se fac servicii estetice fără autorizaţie. E o relaţie comercială, dar una dintre părţi desfăşoară activitate neconformă”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Au început să apară şi primele măsuri luate de autorităţi în urma scandalului în centrul căruia a fost Matteo Politi, parcagiul italian cu opt clase, aflat în arest preventiv, care a operat în mai multe clinici private din Capitală. În urma unui control de amploare, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti au pus lacăt pe uşa unei clinici private şi alte trei au activitatea suspendată, după ce reprezentanţii autorităţilor au sesizat mai multe nereguli. 

Concret, la data controlului, „într-una dintre clinici nu s-a putut face dovada autorizaţiei sanitare de funcţionare, nu era asigurat grupul sanitar pentru personal şi nici iluminatul natural. În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultaţii medicale deşi avea emisă o decizie de suspendare activităţii încă din luna septembrie a anului 2018.  La una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfăşurare, ele nefiind finalizate”, a transmis, ieri, Ministerul Sănătăţii. 

Ce nereguli au depistat inspectorii 

Potrivit sursei citate, printre neregulile constatate de inspectorii sanitari se numără: nerespectarea structurii spaţiilor funcţionale, prezentarea documentelor medicale pentru consultaţiile medicale efectuate de Matteo Politi, fără documente care să certifice calitatea acestuia de medic, lipsa dotărilor pentru cabinetul de chirurgie plastică, nerespectarea ritmului de evacuare a deşeurilor periculoase, medicamente care aveau termenul de valabilitate depăşit şi identificarea de instrumentar şi materiale sanitar nesteril în sălile de operaţie. 

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.200 de lei. În ceea ce-i priveşte pe funcţionarii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti care au întocmit şi au verificat codurile de parafă, a fost depusă plângere penală împotriva lor de către inspectorii DSP Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite