Ministerul Sănătăţii organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, după aprobarea Guvernului

Ministerul Sănătăţii organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, după aprobarea Guvernului

Sediul Ministerului Sănătăţii FOTO Mediafax

Ministerul Sănătăţii va organiza concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul ministerului si a unor instituţii aflate în subordinea sa, potrivit unui Memorandum discutat în şedinţa Executivului de miercuri. Este vorba despre 21 de posturi din cadrul Ministerului Sănătăţii şi 7 posturi din direcţiile de sănătate publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Executivului, structura organizatorică a Ministerului Sănătăţii a fost modificată şi adaptată la necesităţile impuse de implementarea politicilor de sănătate şi este necesar, pentru a fi funcţională, ca posturile de conducere nou create şi unele funcţii de execuţie să fie ocupate prin concurs.
 
De asemenea, direcţiile de sănătate publică din judeţele Caraş-Severin, Ilfov, Iaşi, Neamţ şi Prahova au funcţii publice de conducere vacante. Potrivit sursei citate, ocuparea posturilor vacante se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.
 
Potrivit Ordonanţei 3/2017 privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, la nivelul Guvernului, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi instituţiilor din subordinea/coordonarea/sub autoritatea acestora, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv a activităţilor finanţate integral din venituri proprii.
 
Prin excepţie, prin Memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.
citeste totul despre: