Ministerul Sănătăţii a distribuit peste 10.000 de flacoane de Remdesivir în 120 de spitale care tratează pacienţi cu coronavirus în stare gravă

Ministerul Sănătăţii a distribuit peste 10.000 de flacoane de Remdesivir în 120 de spitale care tratează pacienţi cu coronavirus în stare gravă

FOTO Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a distribuit, marţi, un număr de 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale care tratează pacienţi cu forme severe de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că au fost distribuite către 120 de spitale din ţară peste 10.000 de flacoane de Remdesivir.  

„Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienţi. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii sau care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă ", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii a anunţat în urmă cu o săptămână că a distribuit o nouă tranşă, de aproape 2.686 de flacoane, de Remdesivir în 45 de spitale din ţară, pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de COVID-19

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare", a precizat atunci Ministerul Sănătăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările