Ministerul Sănătăţii: „Copiii cu sindrom hemolitic uremic sunt în stare stabilă”

Ministerul Sănătăţii: „Copiii cu sindrom hemolitic uremic sunt în stare stabilă”

Cei doi copii bolnavi sunt în stare stabilă FOTO Adevărul

Cei doi copii internaţi cu sindromul hemolitic uremic în Bucureşti, respectiv în Iaşi, sunt în stare stabilă, informează Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fetiţa în prezent este anorică, are o mică atingere neurologică, dar este echilibrată din punct de vedere cardiovascular, face dializă, iniţiată încă de ieri şi această procedură se desfăşoară în condiţii foarte bune. Este vorba de o fetiţă complet diversificată, primeşte lapte, ouă, absolut toate alimentele care ar putea fi incriminate drept cauze ale acestei bacterii”, a declarat profesorul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

Fetiţa de un an şi opt luni este internată la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

„O comisie interdisciplinară a decis ca pacientul să fie transferat pe secţia de nefrologie”, informează Ministerul Sănătăţii.

În cazul copilului din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni care se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, în secţia de terapie intensivă (ATI) şi este supus procedurilor de dializă peritoneală, în stare stabilă.

În ambele cazuri, direcţiile de sănătate publică şi cele sanitar veterinare continuă anchetele demarate.

„Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune”, conchide MS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările