Ministerul Sănătăţii: Încă cinci pacienţi cu SARS-Cov-2 vor fi transferaţi în centrul universitar din Debrecen, Ungaria

Ministerul Sănătăţii: Încă cinci pacienţi cu SARS-Cov-2 vor fi transferaţi în centrul universitar din Debrecen, Ungaria

Ungaria a pus la dispoziţia pacienţilor români 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate FOTO ilustrativă Mediafax / Andreea Alexandru

Încă cinci pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi duminică în centrul universitar din Debrecen, Ungaria, a anunţat, duminică, Ministerul Sănătăţii. Pacienţii provin din unităţile sanitare aflate din judeţul Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în prezent, un număr de 25 pacienţi au fost transferaţi şi se află deja în secţiile ATI din centrele universitare Debrecen şi Szeged, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii. 

„Aşa cum am anunţat în spitalele din Ungaria a fost trimis şi personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi. Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină ţara noastră prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate”, precizează sursa citată.
 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Afarat a anunţat că, sâmbătă, un singur pacient COVID de Terapie Intensivă a plecat în Ungaria, cu elicopterul şi vor mai ajunge în ţara vecină şi alţii cu forme de terapie intermediară.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările