1 miliard de lei pentru Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară. Banii vor merge către plata medicamentelor

1 miliard de lei pentru Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară. Banii vor merge către plata medicamentelor

Bani în plus pentru Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii va beneficia de o alocare suplimentară de aproape 1 miliard de lei la rectificarea bugetară. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a explicat că va acoperi, astfel, o neîncasare de 500 de milioane din taxa clawback şi adăugând în mod concret 570 de milioane de lei către CNAS pentru plata medicamentelor şi a serviciilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tot la Ministerul Sănătăţii, aproximativ 90 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru continuarea proiectelor finanţate de către Banca Mondială, de BEI şi BERD, mai concret - vreau să fie clar pentru toată lumea la ce mă refer - e programul de maternităţi, care se află în diferite stadii de realizare, unele chiar au fost finalizate şi n-au fost recepţionate, altele mai au nevoie de 15-20% pentru a fi finalizate, 90 de milioane de lei vom aloca mâine special pentru acest program”, a declarat Victor Ponta.

Maternităţi reabilitate cu bani de la Banca Mondială

De altfel, Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care patru maternităţi din zona Moldovei vor fi reabilitate cu bani de la Banca Mondială.

Unităţile medicale care vor primi finanţare pentru reparaţii sunt din zona Moldovei. Mai exact, este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să reabiliteze 20 de maternităţi în acest an, dintr-un total de 63 de astfel de unităţi existente la nivel naţional.

România, primul loc în UE la mortalitatea infantilă

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata mortalităţii infantile, de 9,4 la 1.000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature, potrivit datelor furnizate de „Salvaţi Copiii”, organizaţie care a dotat cu echipamente medicale mai multe maternităţi şi secţii de neonatologie din ţară.

Potrivit sursei citate, o treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea programelor suport pentru mame şi copii, dar şi prin dotarea maternităţilor, secţiilor de nou-născuţi cu echipemente medicale performante.

Pe aceeaşi temă:

Cine pierde şi cine câştigă din rectificarea bugetară pe care Guvernul o va aviza astăzi

Prima rectificare bugetară ce urmează să fie avizată în şedinţa de astăzi a Guvernului prevede bugete de cheltuieli mai mici pentru Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii şi alocări suplimentare pentru Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, Serviciul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat Maternităţii Odobescu un incubator performant

Organizaţia Salvati  Copiii a donat Maternitătii Odobescu din Timişoara un incubator performant, în valoare de peste 10. 000 de euro

Oficial de la Maternitatea Giuleşti: „Nu avem bani! Nu ştiu cine plăteşte!”

Reprezentanţii Maternităţii Giuleşti, nevoită să plătească 4,3 milioane de euro familiilor celor şase bebeluşi care au ars în încendiul de acum trei ani, susţin că unitatea sanitară se află în imposibilitatea de a achita o astfel de sumă părinţilor. De asemenea, maternitatea trebuie să plătească daune şi familiilor celor cinci bebeluşi rămaşi în viaţă în urma tragediei.

FOTO Angajaţii Maternităţii din Oneşti, vinovaţi de schimbarea bebeluşilor la naştere, au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Municipal Oneşti au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a instituţiei după ce doi bebeluşi au fost schimbaţi la naştere, însă, după nouă ore de verificări, reprezentanţii instituţiei nu au descoperit cine este vinovat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările