Ministerul Comunicaţiilor vrea să lanseze o aplicaţie web pentru rambursarea TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Comunicaţiilor vrea să lanseze o aplicaţie web prin intermediul căreia firmele vor putea solicita rambursarea taxei pe valoarea adăugată (TVA), a declarat, marţi, ministrul de resort, Dan Nica.

"Denumit e-invoice, proiectul va fi dezvoltat împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. La nivel european, proiectul este unul prioritar şi a mai fost dezvoltat în şase state, printre care Italia, Suedia sau Spania. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene şi o estimez la la 2-3 milioane de euro", a spus Nica, potrivit mediafax.

El a adăugat aplicaţia va fi utilă IMM-urilor, care nu vor mai avea nevoie astfel de consultanţi pentru a completa formularul pentru rambursarea TVA.

"Cred că în prima etapă a proiectului aplicaţia se va adresa unui număr de 100.000 de IMM-uri. În prezent, procedura de rambursare a TVA este complicată, necesită numeroase formulare şi se face în faţa reprezentanţilor autorităţilor fiscale. În plus, lasă loc de interpretări, care sunt foarte rar în favoarea celui care a completat hârtiile. Cred că prin această aplicaţie formularul va avea în spate o schemă logică, care nu va mai lăsa loc pentru interpretări din partea autorităţilor fiscale", a mai spus Nica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite