Ministerul Afacerilor Interne reinventează gluma cu „Ştii cine e tata?“, folosită de şoferii cu tupeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gluma folosită de şoferii cu tupeu în trafic are un alt sens, refolosită de poliţiştii de la Rutieră pentru a atrage atenţia conducătorilor auto în ceea ce priveşte amenzile pe care le pot „încasa” dacă sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc.

Ministerul Afacerilor de Interne a postat un dialog hazliu dar cu o morală pentru şoferi: dacă foloseşti telefonul la volan, nu contează cine e tatăl tău, pentru că tot te vei alege cu permisul suspendat. 

„Dialog între un poliţist şi un şofer:

- Bună seara! Ştiţi pentru ce v-am oprit?

- Chiar aş vrea să ştiu.

- Aţi folosit telefonul mobil în timpul mersului.

- Da... vorbeam cu tata. Ştii cine e tata?

- Presupun că aveţi numărul de telefon al mamei. O puteţi suna... sigur o să vă lămurească dilema.

- Lasă gluma asta... ştii sau nu?

- Haideţi să vedem dacă nimeresc din trei încercări:

1. Este cel care v-a cumpărat maşina.

2. Este cel care va plăti amenda.

3. Este cel pe care o să-l sunaţi să-i spuneţi că aveţi permisul suspendat.

- Dar permisul nu este suspendat.

- Din momentul acesta este... aţi vorbit la telefon şi nu v-aţi asigurat la schimbarea direcţiei de mers. Şi vedeţi că nu aveţi nici centura de siguranţă pusă. Sunt convins că ştiţi noile prevederi.

- Şi eu ce fac acum?

- Uite, staţi aşa, pieton... şi aveţi timp să aflaţi şi cine vă este tată!

- Păi, ştiu!

- Atunci ar fi bine să ştiţi şi cum se conduce regulamentar.

P.S. Vă readucem aminte că, dacă folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi, riscaţi amenzi între 6 şi 8 puncte de amendă, adică între 870 şi 1160 de lei. De asemenea, se suspendă şi permisul de conducere pentru 30 de zile în cazul în care conducătorul auto comite, în acelaşi timp, şi o altă contravenţie”, arată MAI în postarea de pe Facebook. 

            

Comentariile nu au întârziat să apară. „Cu tot respectul, am fost în ţară weekendul trecut şi toate ORGANELE POLIŢIEI ROMÂNE pe care le-am văzut în LOGAN, nu purtau centură şi vorbeau la telefon. Daca vreţi schimbare, încercaţi cu Dvs. prima dată şi apoi cereţi-ne nouă, muritorilor de rând”, recomandă un internaut. 

„Aţi avut un poliţist-motociclist azi, la Timpuri noi. L-a prins pe unu cu telefonul, l-a tras pe dreapta. Domnul era deputat, s-au salutat şi au trecut mai departe liniştiţi”, a mai scris un altul. 

„Din păcate, nu toate discuţiile care încep cu „Ştii cine e tata” se termina la fel ca în descriere”, a mai comentat un internaut. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite