Militarii români vor învăţa limba chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari români în Afganistan
Militari români în Afganistan

Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) din Bucureşti va organiza cursuri de limba chineză, destinate personalului instituţiilor româneşti cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Prima serie de cursuri va începe la data de 1 martie. Noile cursuri se adaugă celor de engleză, franceză, germană, arabă, turcă, rusă, neogreacă şi celui de limba română pentru ofiţerii străini, organizate şi până acum la UNAp.

Pe lângă studenţii şi cursanţii români, această universitate are înmatriculaţi 12 ofiţeri străini, printre care şi din China. Armatele din România şi China derulează deja activităţi de instruire în comun. În septembrie 2009, un astfel de exerciţiu mixt, denumit "Friendship Action",  s-a desfăşurat în judeţul Hunedoara, iar anul acesta un exerciţiu similar va fi organizat în China.

Noul laborator fonic destinat învăţării limbii chineze a fost donat Armatei Române de Armata Populară de Eliberare a Republicii Populare Chineze, în cadrul unei ceremonii desfăşurate săptămâna trecută la Bucureşti. La ceremonie a fost prezent generalul Ma Xiaotian, locţiitor al şefului Statului Major General al Armatei Chineze, care a efectuat o vizită de trei zile în România. Laboratorul de limba chineză inaugurat la UNAp este primul de acest gen din sud-estul Europei şi ar putea deveni un centru regional pentru învăţarea limbii chineze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite