Mii de tineri la „Guerilla Verde“-Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 3.000 de elevi şi de studenţi au participat la caravana „Guerilla Verde“, preşedintele american Barack Obama impune industriei auto reducerea emisiilor poluante prin fabricarea de maşini cu un consum redus, peste un milion de hectare de păduri private sunt în pericol de a fi distruse şi în ultimii ani au fost formulate previziuni pesimiste în legătură cu topirea gheţarilor din Munţii Apuseni.

CAMPANIE
Mii de tineri la „Guerilla Verde“

Mai mult de 3.000 de elevi şi de studenţi au participat la caravana „Guerilla Verde“, organizată în prima jumătate a lunii mai în Bucureşti, Focşani, Braşov, Sighişoara, Cluj-Napoca şi Timişoara. Tinerii au avut acces gratuit la proiecţiile din cadrul primei caravane educaţionale de filme cu mesaj ecologic.

PLAN
Obama vrea maşini nepoluante

Preşedintele american Barack Obama impune industriei auto reducerea emisiilor poluante prin fabricarea de maşini cu un consum redus, scrie Reuters. Planul administraţiei prezidenţiale vizează totodată reducerea depedenţei Statelor Unite ale Americii faţă de petrolul străin.

AVERTISMENT
Pădurile private, în pericol

Peste un milion de hectare de păduri private sunt în pericol de a fi distruse. Pădurile cu suprafeţe mai mici de 30 de hectare, din sectorul privat, sunt neglijate pentru că proprietarii ştiu că, potrivit Codului Silvic, administrarea lor se face cu bani de la buget.  Mediafax

ESTIMARE
Gheţarii din Apuseni nu dispar

image


În ultimii ani au fost formulate previziuni pesimiste în legătură cu topirea gheţarilor din Munţii Apuseni, în contextul fenomenului de încălzire globală. Teoriile sunt însă infirmate de Bogdan Onac, directorul filialei Cluj a Institutului de Speologie „Emil Racoviţă“ al Academiei Române.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite