Mii de români s-au adunat în pieţele din centrul oraşelor pentru a sărbători trecerea în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de români s-au adunat în pieţele din centrul oraşelor pentru a sărbători trecerea în anul 2018, asistând la concerte şi la focul de artificii pregătit pentru miezul nopţii.

În Bucureşti, mii de oameni, care au plecat de acasă cu pahare şi cu şampanie, participă la cele două petreceri în aer liber organizate în Piaţa George Enescu şi în Parcul Titan.

Hit Revelion 2018 îi aduce pe scena din Piaţa George Enescu pe Carla's Dreams, Loredana, Voltaj, Delia sau Andra.

Petrecerea, organizată de Primăria Capitalei, a început la ora 19.00 şi va dura şase ore, timp în care peste 100 de hituri româneşti sunt cântate live de artişti cunoscuţi ai industriei muzicale din România, între care Loredana, Delia, Andra, Voltaj şi Holograf. De la miezul nopţii şi până la ora 01.00, pe scenă se va afla Carla's Dreams.

Primăria Capitalei promite şase ore de muzică live şi peste o sută de hituri, dar şi momente de balet, artificii, efecte de lumină şi "o atmosferă specifică marilor spectacole de pe Broadway”. Spectacolul este prezentat de Ionela Năstase şi CRBL.

Pentru show a fost pregătită o scenografie elaborată, o scenă cameleon şi o avant-scenă plasată în mijlocul mulţimii.

O altă petrecere are loc începând cu ora 19.30 în Parcul Titan, cu acces din strada Liviu Rebreanu. Denumit "100 şi La mulţi ani!”, spectacolul dedicat Revelionului a fost gândit ca un "periplu cultural-artistic prin istoria României din ultimii 100 de ani".

Evenimentul a fost deschis în sunet de tulnice şi va dura cinci ore, în care vor fi promovate cele mai  frumoase locuri şi momente reprezentative ale ultimilor 100 de ani din România. Pe scenă urcă artişti şi trupe precum Cornelia Tihon & Taraful Daniel Bădoi, Crina Matei & Band, Cobzality, Omul cu Şobolani, Noaptea târziu, La Familia şi Bosquito.

Trecerea în noul an va fi anunţată prin sunet de fanfară, marcând astfel intrarea în anul 2018, în care celebrăm Centenarul Marii Uniri. Din spectacol vor face parte şi focuri de artificii cu durata de opt minute, iar evenimentul va fi încheiat de trupa Voltaj.

Şi în alte oraşe mii de oameni au ieşit în pieţele centrale pentru a sărbători trecerea în noul an.

La Constanţa, petrecerea are loc în Piaţa Ovidiu, unde sunt programate concerte susţinute de Viţa de Vie sau de Spitalul de Urgenţă, dar şi un spectacol de artificii şi un show de lasere. 

Spectacolul de Revelion va începe la ora 22.00. De la ora 23.25, pe scenă va urca artistul basarabean Mihail. Numărătoarea inversă va începe la ora 23.55, odată cu un show de lasere şi proiecţii pe clădirea Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanţa. Focul de artificii programat pentru miezul nopţii va fi lansat din parcarea de pe strada Lebedei din Constanţa, iar timp de zece minute spectactorii vor putea urmări un show de lumină şi culoare.

După miezul nopţii, pe scena din Piaţa Ovidiu urcă trupa Spitalul de Urgenţă alături de Dan Helciug, aceasta urmând să cânte până în jurul orei 01.00.

La Buzău, autorităţile au pregătit pentru noaptea de Revelion un concert în Piaţa Daciei. Cap de afiş va fi Andra, care va cânta la miezul nopţii timp de 30 de minute. Spectacolul din Piaţa Daciei este prezentat de Cătălin Măruţă.

Revelion în aer liber este şi la Slobozia, pe scena amplasată în Piaţa Unirii, pe care vor urca artişti locali, dar şi interpretul de muzică pop Randi. Spectacolul începe la ora 22.00, iar trecerea dintre ani va fi marcată printr-un foc de artificii. 

La Timişoara, petrecerea are loc pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei Naţionale Române, şi începe la ora 21.30, iar invitat special este artistul Lou Bega, care a devenit cunoscut datorită piesei ”Mambo no.5”. Pe scenă vor mai urca Feli Donose, Alexandra Mitroi şi trupa Cargo. Numărătoarea inversă către anul 2018 se va încheia cu un foc de artificii. 

La Arad, mii de oameni sunt aşteptaţi în Piaţa Revoluţiei pentru a sărbători trecerea în 2018, municipalitatea pregătind un spectacol cu tematică retro, în cadrul căruia vor concerta, pe lângă formaţii locale, şi legendara trupă germană Saragossa Band, care a avut succes internaţional în urmă cu 40 de ani. În deschiderea concertului formaţiei vor urca pe scenă, de la ora 22.00, artişti locali. Petrecerea va mai cuprinde un show de artificii, în momentul trecerii în noul an.

La Alba Iulia, administraţia locală a pregătit un spectacol pirotehnic special în cadrul căruia focurile de artificii vor fi sincronizate pe muzică, acesta urmând să se desfăşoare în zona istorică a oraşului, însă va fi vizibil din aproape toate cartierele. Spectacolul pirotehnic se va numi "Revelion România Epic” şi va fi "piro-muzical”, cu minimum trei puncte de tragere sincronizate, cu efecte simetrice, pe muzică personalizată special pentru acest eveniment.

La Sibiu, Primăria a pregătit un program artistic în Piaţa Mare a oraşului. Pe scenă vor urca Inna, Smiley, Rita şi trupa sibiană Domino. Spectacolul începe la ora 21.30 cu un concert susţinut de Rita, urmată de Domino. Puţin după ora 23.00 va urca pe scenă Smiley, care va încinge atmosfera până înainte de miezul nopţii. Trecerea în Anul Nou va fi marcată de un spectacol de artificii însoţit de muzică, iar la 00.15 va urca pe scenă Inna.

Direcţia 5 şi trupa Maxim sunt printre artiştii care vor cânta de Revelion în municipiul Craiova. Spectacolul are loc în faţa Universităţii, iar din cadrul show-ului nu vor lipsi momentele coregrafice şi focul de artificii. Pe scenă vor urca  Direcţia 5, Morris, Dana Torop şi trupa Maxim.

Primăria Slatina organizează, de asemenea, Revelionul cu concerte, focuri de artificii şi lasere. Spectacolul începe de la ora 21.45, când pe scenă vor urca Maximilian, apoi Lora, iar de la 23.15 va cânta trupa Bere Gratis, care va concerta până la miezul nopţii, când vor avea loc focuri de artificii şi un spectacol de lasere.

La Iaşi, petrecerea de Revelion are loc în Piaţa Palatului Culturii şi vor urca pe scenă Dya, Mihai Mărgineanu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Rona Hartner şi Fanfara 10 Prăjini. La miezul nopţii este programat tradiţionalul foc de artificii, a cărui durată estimată este de aproximativ 15 minute. În total, vor fi 1.500 de lovituri, care vor ajunge la o înălţime de până la 130 de metri. Capul de afiş al spectacolului este Faydee, cântăreţ şi compozitor de muzică R&B, dance şi pop. Artistul este de origine libaneză, dar trăieşte în Australia.

Şi la Piatra Neamţ va avea loc un spectacol de Revelion, pe platoul de la Curtea Domnească, începând cu ora 22.00. De asemenea, la Botoşani este organizat Revelionul în stradă, care începe la ora 21.00, iar timp de mai bine de trei ore pe scenă vor urca mai mulţi artişti, printre care Ami, Fly Project şi Matteo. Municipalitatea a pregătit la miezul nopţii un foc de artificii.

Numeroşi artişti de muzică populară vor concerta la Revelionul organizat de Primăria Suceava în parcarea de la Iulius Mall. Spectacolul începe la ora 21.00. La miezul nopţii este programat un foc de artificii, după care va urma un concert susţinut de Anda Adam.

La Focşani, cap de afiş la Revelionul în stradă va fi, aşa cum a fost şi la ultimele revelioane, o trupă internaţională. Chiar la miezul nopţii, pe scena din Piaţa Unirii din Focşani se va afla trupa La Bouche, în vogă în anii 90, cînd hiturile lor răsunau peste tot. Petrecerea dintre ani a început după ora 19.00.

La Galaţi, petrecerea de Revelion începe la ora 22.00, pe platoul din faţa Sălii Sportului, iar pe scenă vor urca Grasu XXL şi Alex Velea. În intervalul orar 00:00-00:15 va avea loc un spectacol pirotehnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite