Mii de români au cerut ca Unirea cu Republica Moldova să devină prioritate naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marş pentru unirea Basarabiei cu România Foto Eduard Enea - 20 octombrie

Unirea dintre România şi Republica Moldova trebuie să devină un obiectiv de Interes Naţional. După Integrarea Europeană şi Nord Atlantică, poporul român a rămas fără de un ideal. Dincolo de Prut se află însă peste trei milioane de români menţinuţi datorită greşelilor istoriei în afara Europei.

Mii de români au cerut în strada ca Unirea cu Republica Moldova să devină prioritate naţională

image

 Astăzi, 20 octombrie 2013, a avut loc în Bucureşti prima manifestaţie unionistă importantă. Mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut ca Unirea Republicii Moldova cu România să devină un obiectiv naţional, tot aşa cum au fost Integrarea Europeană şi cea Nord-Atlantică.

 Manifestaţia a fost rezultatul interesului crescut venit din partea societăţii civile faţă de soarta celor trei milioane de români aflaţi dincolo de Prut. Acesta s-a intensificat foarte mult după căderea regimului comunist de la Chişinău, lucru ce a permis strângerea relaţiilor dintre societăţile civile şi politice de pe cele două maluri.

 Evenimentul a fost anunţat cu începere de la ora 14.00, dar lumea a început să se strângă încă de la ora 13.00. Plecarea în marş pe Calea Victoriei s-a făcut cu o oră întârziere, adică de la ora 15.00.

 La începutul evenimentului un steag lung de 400 de m a fost desfăşurat. Acesta a fost steagul anunţat şi cusut la Chişinău, dincolo de Prut, de către tinerii români basarabeni veniţi să ceară Unirea.

 În afară de Bucureşteni au participat şi câteva sute de persoane venite organizat din toate judeţele României.

 Au fost scandate lozinci care cereau unirea cu Republica Moldova : “Unire”, “Basarabia e România”,  „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţii odinioară”, “ România”.

 Atmosfera a fost una de sărbătoare cu sute de steaguri tricolore, cu fulare tricolore la gât şi cu mii de tricouri pe care stătea scris că Basarabia e România.

image
image

 

 

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite