Mii de euro pentru a-şi recãpãta cetãţenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Republica Moldova, o familie din Nisporeni a plătit mii de euro pentru a-şi redobândi cetăţenia română unei persoane care susţinea că are relaţii în diferite structuri, inclusiv Consulatul României de la Chişinău.

 Potrivit Agerpres, ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) l-au reţinut în flagrant pe Alexandru Crîşmari, care este bănuit de trafic de influenţă. Potrivit urmăririi penale, acesta a extorcat mii de euro de la o familie din Nisporeni pentru a le perfecta membrilor acesteia actele necesare pentru redobândirea cetăţeniei române.

El susţinea că are influenţă asupra unor responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Arhivei Naţionale şi Consulatului României din Republica Moldova şi că-i poate determina să soluţioneze favorabil problema, potrivit unui comunicat al CCCEC.

El a promis că va convinge factorii de decizie din autorităţile vizate să urgenteze până la şase luni termenul de eliberare a paşapoartelor şi buletinelor de identitate româneşti. Potrivit Centrului anticorupţie, persoana respectivă a promis mai multor persoane servicii similare.

Citeşte pe adevãrul.es care este suma de bani şi ce sancţiune penalã prevede săvârşirea acestei infracţiuni.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite