Metrorex declanşează greva generală doar dacă salariaţilor li se vor diminuna salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă salariaţilor din metrou li se vor aplica măsuri de diminuare a drepturilor salariale prin încălcarea Constituţiei României, sindicaliştii de la metrou vor fi nevoiţi sa acţioneze, conform legislaţiei in vigoare, pentru apărarea drepturilor câstigate, inclusiv prin declanşarea grevei generale, a anunţat luni preşedinte al Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou, Ion Rădoi.

Guvernul intenţionează să adopte, de la 1 iunie, măsuri de reducere a salariilor din sectorul de stat cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută.

Mai citiţi şi:

Profesorii protestează cu acte-n regulă. Sindicatele din sănătate, funcţionarii publici, Metrorexul, RATB-ul şi Taromul o fac din solidaritate

La marele protest al sindicatelor, Oprescu vrea să evite blocajele din trafic. Soluţiile: RATB şi Metrorex

Referindu-se la declaraţiile recente ale premierului Emil Boc, Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) precizează că Metrorex este o unitate a statului, aşa cum se regăseşte în toată lumea, dar nu este o unitate bugetară. În plus, USLM susţine că salariaţii metroului muncesc de la o zi la alta mai mult, o dovadă în acest sens fiind creşterea numărului de călători şi scăderea numărului de salariaţi ceea ce a dus la creşterea productivităţii muncii cu 33 la sută.

Vineri, primul-ministru Emil Boc a declarat că guvernul va relua creşterea salariilor bugetarilor şi a pensiilor din anul 2011, dacă se continuă efortul de restructurare a sectorului public şi se reia creşterea economică a ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite