Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită în zonele înalte din 21 de judeţe. Care sunt zonele vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită până miercuri la ora 20.00,  în zonele înalte din 21 de judeţe.

„În intervalul menţionat, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60...80 km/h spulberând zăpada. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi temporar 90...110 km/h. Pe arii restrânse va mai ninge slab”, a transmis ANM. 

Codul galben se va manifesta în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj şi Bihor.

 „Intensificări temporare ale vântului se vor semnala local şi în centrul, estul şi sudul teritoriului, cu viteze de 50...65 km/h”, potrivit sursei citate.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite