Meteorologii avertizează că un nou ciclon va lovi Grecia, Italia şi Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii arată că furtunile de pe ţărmul Mării Mediterane sunt unele deloc obişnuite în această perioadă a anului, întrucât acum este sezonul uscat. Cu toate astea, un nou ciclon va ajunge în curând din nou în Grecia, Italia, dar şi în Marea Neagră.

„(Aceste furtuni n.r.) sunt neobişnuite în acest moment al anului. Clima mediteraneană presupune două sezoane: un sezon cu multă umiditate, când plouă şi sunt temperaturi agreabile, şi jumătate din an, când e sezon uscat, când plouă extrem de rar. Iată că ţarmul Mării Mediterane a fost traversat de multe astfel de furtuni: cicloni veniţi de pe Oceanul Atlantic, ajunşi în Marea Mediterană. Aici se reactivează pentru că este multă umiditate şi afectează ţările riverane”, a precizat meteorologul Simona Căpşună, conform digi24.ro

Meteorologul susţine că această furtună a venit pe un fond termic extrem de ridicat, „a fost foarte cald, şi în momentul în care s-a schimbat masa de aer, impactul a fost destul de mare. Mai departe, furtuna se deplasează către Turcia. Un alt ciclon este în dezvoltate şi va lua naştere în cursul zilei de vineri, va afecta Italia, va ajunge spre Marea Egee, deci din nou Grecia, şi va urca spre Marea Neagră. Acest ciclon va aduce din nou furtuni, poate nu la fel de intense pentru că temperaturile au mai scăzut. Este o circulaţie la nivelul emisferei deosebită faţă de ce ne-am obişnuit”, explică meteorologul Digi24, Simona Căpşună.

Generaţiile viitoare vor fi mai obişnuite cu astfel de fenomene, spun meteorologii. „Trebuie luate neapărat măsuri în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător pentru că ele sunt cumva un efect al acestei lipse de protecţie a mediului înconjurător din ultimele decenii”, a conchis Simona Căpşună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite